Home (mi casa es su casa)Verhuur                             

 

 

Molino Nuevo: het ideale adres om Valencia en omgeving te ontdekken.

Cultuur, natuur, sportieve activiteiten en ontspanning. Met de auto, metro, fiets, paard of te voet: het is allemaal mogelijk!

Valencia stad

Bekend om de goudgele stranden, het prachtige centrum, groene parken en de schitterende gebouwen van de bekende architect Calatrava.

Valencia is uitstekend met de auto en metro te bereiken. Maar u kunt ook op de fiets gaan. Via het nationaal park Turia fietst u langs de rivier van het natuurpark het stadspark in. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in Valencia. De fiets kan gratis mee in de metro.

Omgeving

De Molino ligt naast het Nationaal Park Turia (vlak) en Nationaal Park Rodana (bergachtig). Het landschap is groen en afwisselend. Wij wonen in de huerta (boomgaard) waar het vlak is. Dit gebied is ideaal om te wandelen, fietsen en te paardrijden. Ook is het mogelijk om een aantal survivalsporten te beoefenen.

Nabij de Molino is het bezoekerscentrum van Parque National del Turia waar tevens Turia Activa is gehuisvest. U kunt bij hen uistekend terecht voor bijv. tubing (met een band de rivier af), paardrijden, mountainbiken, wandelen onder begeleiding van een gids, bergbeklimmen en andere activiteiten. Zij hebben scherpe prijzen! Informatie: www.turiaactiva.com

Bent u op zoek naar de zwaardere survivalsporten zoals kajakken, bungee jumping (van een brug), parachutespringen, mountainbikevakanties, abseilen e.d.; dan kunt u terecht bij: www.valenciadventure.com

Een leuke fietstip is metro + bici. Uw fiets mag gratis mee in de metro. U stapt uit bij een halte volgt een fietsroute en eindigt ook weer bij een halte. En route komt langs de Molino Nuevo. De routes staan op: www.metrovalencia.com

Leuke uitstapjes met de auto

Vanuit de Molino Nuevo kunt prachtige uistapjes maken naar natuurgebied Albufera, het wijngebied Requena, de prachtige berggebieden Los Serranos en La Calderona met stadjes als Chulilla en Serra.

Ook is het mogelijk om een dagtocht te maken naar Albarracin en Montanejos. Albarracin staat in de top drie van Spanjes mooiste stadjes en staat ook op de werelderfgoedlijst. Montanejos is bekend om zijn warm waterbronnen, Hier kunt u zelfs in de winter zwemmen.

Zwemmen

In de maanden juli en augustus kunt u kosteloos gebruik maken van het gemeentezwembad in Benaguasil. Dit bestaat uit een diep-, ondiep- en kinderbad. Echt verfrissend is de Rio Turia. U kunt er heerlijke pootje baden. En bij Park Fenosa, Gestalgar en Sot de Chera hebben ze in de rivier een zwembad gemaakt. En dan natuurlijk de Middellandse zee. U kunt kiezen uit het stadstrand van Valencia, toeristenstrand Port Saplaya of natuurstrand Albufera.

Feesten

In Spanje houden ze wel van een feestje. In de zomer kent elke plaats het feest van de beschermheilige. In Benaguasil is het feest van 1 tot 20 september.Maar het hoogtepunt is toch wel de Fallas van 15 tot 20 maart. Bijzonder groot in Valencia en de kleinere variant in Benaguasil. Heel bijzonder om mee te maken. Semana Santa is de heilige Paasweek die met name in de wijk El Grau van Valencia groots en meeslepend wordt gevierd.

Sportactiviteiten  

Elk jaar de afsluiting van de GP Motorraces in Cheste. Slechts op 15 km van de Molino Nuevo. En natuurlijk CF Valencia, met een ouderwets stadion midden in de stad. Het nieuwe stadion heeft enige vertraging opgelopen. U kunt een rondleiding krijgen in het oude stadion.

 

                                     

 

Wilt u reageren? Stuur dan een email naar:  info@molino-nuevo.com.
Laatst bijgewerkt: 22 april 2016